was successfully added to your cart.

Winkelmand

Wat is Responsive Design?

By 14 januari, 2014 april 2nd, 2014 Informatie, Trends

Enkele jaren geleden werden de meeste websites bezocht via een desktop of een laptop. Dat was voor websitemakers ideaal, want bijna alle beeldschermen hadden dezelfde afmetingen en/of verhoudingen. Er waren natuurlijk verschillen, bijvoorbeeld tussen een monitor van 14 inch of van 22 inch, maar voor beide formaten was één design genoeg,

Hoe vaak check jij tegenwoordig een site via je smartphone of tablet? Ik denk dat de meeste mensen dat heel vaak doen. De cijfers tonen dat ook aan. Er worden momenteel meer smartphones en tablets verkocht dan laptops en desktops. Als ik op de bank zit, dan pak ik negen van de tien keer mijn tablet. Voor webdesigners is het de uitdaging om voor elk scherm een design te maken.

coachruimte-site

Met een Responsive Design past je website zich aan, aan het scherm van het apparaat waarop de site wordt bekeken. Bekijk je bijvoorbeeld op je iPhone een website, dan is die net zo functioneel als wanneer je de website bekijkt op je desktop. Het scherm past zich door het Responsive Design direct aan. Het is gelukkig niet zo dat je tekst tien keer zo klein of groot wordt, want het hele design van je website past zich aan. Je menubar wordt bijvoorbeeld anders. Foto’s worden in een ander formaat weergegeven, of misschien wel helemaal weggelaten. Die keuzes zijn vrij in te vullen.

Het voordeel van Responsive Design is dat je slechts één website hoeft te hebben. De ontwikkeling van je website wordt hierdoor misschien uitdagender, maar je weet wel dat jouw website nu en in de toekomst goed te bekijken is op elk apparaat.

Wil je checken of jouw website smartphone- of tabletproof is? Vul de url van je website in. Je wordt dan doorgestuurd naar een website die dat voor je bekijkt.

Jouw website:

Wil je meer informatie over Responsive Design voor jouw website? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Leave a Reply